BLOG: Heroj iz Gradiške

Dejan Gvozden iz Gradiške, tokom ljetovanja na hrvatskom primorju, herojskim činom spasio je dvoje djece iz Njemačke. Šetajući sa porodicom morskom obalom u auto-kampu Rača kod Senja, zapazio dvoje djece u čamcu, koje je jaka bura udaljila od kopna.

– To je bio mali dječiji čamac, a bura je pojačavala i nosila ih je u pravcu Golog otoka. Nisam razmišljao nijednog trenutka. Od turista iz Češke uzeo sam čamac i sa još jednim čovjekom krenuo prema djeci, kaže Gvozden za Dnevnick.com.

Trenutak kada su došli do djece, kaže, nikada neće zaboraviti.

– U čamcu su bili brat i sestra. Ona je bila starija. Ono što će mi ostati u pamćenju jeste njen potez. Naime, iako je bila prva do mene, dodala mi je svog brata i tako sugerisala da njega prvog spasim, objašnjava Gvozden.

Ovaj heroj, inače policijski službenik iz Gradiške, sjeća se i trenutka kada je djecu izvukao na sigurno.

– Pojavili su se roditelji djece koju smo spasili i odmah pitali moju suprugu kako mogu da se oduže. Kategorički smo to odbili, jer smatram da je to bila moja obaveza i kao policajca i kao roditelja, kaže Gvozden.

Ovaj heroj poručuje da nije imao dilemu da li treba pomoći, čak i ako je tim činom ugrozio sopstveni život. Ipak, zaključuje da jedni drugima ne pomažemo dovoljno i da će mu najveća nagrada biti ako njegov čin podstakne druge da ćešće čine dobra djela. Video priču pogledajte OVDJE.

Advertisement

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Scroll to top